Visie & Werkwijze

Mijn visie

Don't start a diet that has an expiration date, focus on a lifestyle that will last forever.

Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp

GEZONDE VOEDING


Velen binnen jouw naaste omgeving zullen je wel eens 'wijze' raad hebben gegeven op vlak van voeding. Je moet jezelf hierbij natuurlijk wel afvragen of deze raad ook voor jou van toepassing is...


Iedereen is gebaat bij een gezonde levensstijl, maar de vraag is natuurlijk wat dit specifiek voor jou inhoudt. Daarom werken we samen een plan uit dat verantwoord is voor jou en dat bovendien 'leefbaar' aanvoelt en vol te houden is op lange termijn.

Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp
Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp

BEWEGING


“Zit nu toch eens stil!” Hoe vaak heb je dat moeten horen toen je jong was?

Voor een gezonde levensstijl moeten we op zoek naar een evenwicht tussen zitten, staan en bewegen. Ook dit evenwicht is voor ieder individu verschillend.

 

Hoe lang je best in beweging bent en hoe je dit best doet, zoeken we samen uit.

We bekijken ook samen welke kleine tips en veranderingen voor jou kunnen werken.

Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp
Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp

GEZOND LICHAAM


De bedoeling is absoluut niet om je drastische crashdiëten op te leggen. Ik wil je wel begeleiden op lange termijn. Stap per stap werken we samen naar nieuwe gezonde voedingsgewoonten die voor jou haalbaar zijn. We moeten immers allemaal ons lichaam de tijd geven om zich aan te passen. Voor ieder individu is er dan ook een andere aanpak vereist.

 

Veranderingen in je eetpatroon moeten voor jou geen nadelen met zich meebrengen, maar voordelen opleveren die leiden tot een gezond lichaam.

Diëtiste & Diabeteseducator Evelien Van Gorp

Mijn werkwijze

U staat er in dit hele proces nooit alleen voor !

Samen met jou maak ik een haalbaar en realistisch plan

waarin we de 3 belangrijkste pijlers van gezond leven met elkaar in verbinding zullen brengen.


De combinatie van deze pijlers zorgt ervoor dat we in het hectische van de samenleving en van ieders dagdagelijkse beslommeringen een persoonlijke weg vinden om onze streefdoelen te behalen.

 

Bij een verkennend gesprek proberen we niet alleen de reden van je bezoek te achterhalen, maar gaan we ook dieper in op jouw levenspatroon.

 

Samen maken we een individueel aangepast voedingsschema. Een schema dat haalbaar is binnen jouw leefwereld zodat je met plezier uitkijkt naar het behalen van de vooropgestelde doelen.

EERSTE CONSULTATIE

Tijdens de eerste consultatie wordt er eerst grondig kennisgemaakt.

Het is belangrijk dat ik een goed beeld heb van wie je bent zodat ik je advies kan meegeven dat nauw bij jezelf aansluit. Daarna wordt er een anamnese afgenomen. Deze gaat vooral over je huidige voedingspatroon, maar ook je activiteiten, dagindeling en winkel- en kookgedrag worden hier in kaart gebracht.

 

Er wordt besproken wat jouw verwachtingen zijn en welke doelen je zelf voorop stelt. Afhankelijk van jouw vraag en/of problematiek zullen we samen streefdoelen opstellen en zo jouw verwachtingen nastreven.

VIRTUELE CONSULTATIE

Lukt het je om één of andere reden niet om tot bij mij in de praktijk te komen? Blijf je liever in je vertrouwde omgeving maar wil je toch graag aan je gezondheid werken?


Dan is een virtuele consultatie iets voor jou!


Boek gerust je afspraak via de website. Komen deze momenten voor jou niet uit met je drukke agenda? Geen probleem! Neem dan even contact met me op, dan zoeken we samen naar een geschikt moment.


Virtuele consultaties dienen steeds vooraf betaald te worden.

OPVOLGCONSULTATIE

Een opvolgconsultatie start met het overlopen van de voorbije periode. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? En vooral... Waarom ging dit goed of minder goed? Met deze info kunnen we nadien aan de slag om jou voeding verder te optimaliseren.

Verder geef ik je tijdens de opvolgconsultaties ook graag wat meer praktische informatie mee. 

 

Wanneer je zelf vragen hebt zijn deze natuurlijk altijd welkom. We kunnen deze dan grondig bespreken tijdens één van de opvolgconsultaties.

Opvolgconsultaties worden vastgelegd in samenspraak met jou. Bij aanvang is het gebruikelijk om na ongeveer twee weken opnieuw af te spreken. Zo kunnen we kort op de bal spelen en gericht bijsturen waar nodig. Nadien zal er vaak meer tijd overgaan tot de volgende consultatie. Nieuwe gewoontes aanleren en jezelf eigen maken heeft tijd nodig. Het is belangrijk dat je jezelf deze tijd geeft om meer effect te hebben op lange termijn.

 

Deze opvolgconsultaties zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en zullen je ondersteunen op weg naar je doel.

Zin om samen met mij aan jouw gezondheid te werken?